In de wijkkrant van maart/april hebben wij u op de hoogte gesteld van de situatie rond het verkeersplan Centrum-Noord. Hierbij de nieuwe ontwikkelingen:

Op 15 april j.l. heeft de gemeenteraad het voorstel van de werkgroep Centrum Noord met 31 tegen 11 stemmen aangenomen. Wel met een flink aantal amendementen, waarvan de belangrijkste waren:

1. voordelen in Centrum-Noord mogen niet leiden tot nadelen elders.

2. voor elke maatregel moet draagvlak zijn bij MKB Den Haag en VNO-NCW Den Haag.

3. bewoners en ondernemers Schilderswijk en Transvaal moeten gehoord worden.

4. de Waldeck Pyrmontkade moet ontlast worden

5. voor alle maatregelen moet er sterk gemonitord worden, ook voor de gevolgen voor de  rest van de stad. In het geval van negatieve gevolgen daar dient de uitvoering worden opgeschort of de maatregel zelfs geannuleerd.

Omdat al vast staat dat veel maatregelen slecht zullen uitpakken voor b.v. Vaillantlaan en Waldeck Pyrmontkade, vormen deze amendementen even vele valkuilen voor het project als geheel.

Er wordt nu begonnen met het in de laatste wijkkrant genoemde implementatieplan. Wanneer dat klaar zal zijn is nog niet bekend. Met een maatregel wordt al wel eerder begonnen: de afstelling van de verkeerslichten bij de linksafslagen Koningskade/Dr.Kuyperstraat en Raamweg/Laan Copes van Cattenburgh. Het is de bedoeling dat deze lichten tijdens het spitsuur in de ochtend langer op rood staan. Men hoopt dat dat mensen zal aanmoedigen via de Teldersweg naar de andere kant van het centrum te rijden. Onze verwachting is dat de maatregel weinig of geen effect zal hebben. Het betekent ook dat het uitgaand verkeer ook langer rood zal hebben.

Indien u interesse heeft in details van het besluit, zoals stemverdeling en de complete tekst van de verschillende amendementen, stuurt u dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen u de volledige mail van de gemeente door.